arrow-left-lightarrow-leftarrow-right-lightarrow-rightarrow-thin-left arrow-thin-right browser-search cup heart indicator laptop layers layout-4boxes layout-sideleft mail-heart mail map-pin mixer mouse nav paintbucket pencil-ruler phone picture play video
Insights On Topic

Op koers met de juiste mix van passie en talent

In gesprek met Remco Claassen: Hoe bereik je succesvol persoonlijk leiderschap?
Tekst: GLENN HOLSTER

Een humorvolle, soms ietwat botte ‘kenniskliko’. Als performer een kruising tussen dr. Stephen R. Covey en cabaretier Hans Teeuwen. Zomaar wat woorden die een beeld vormen van Remco Claassen, spreker, trainer en auteur. Hij heeft zich op de kaart gezet in de voorprogramma’s van internationale topsprekers als Stephen Covey, Tom Peters en Robert Cialdini. En inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de meest gevraagde trainers en sprekers op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Insights Practitioner Glenn Holster voelt Claassen aan de tand over zijn succes, over kwispelstaarten en over IK-ologie.

Wat is leiderschap?
“Ik heb dat ooit per ongeluk geniaal verwoord toen iemand mij tijdens een signeersessie vroeg of ik leiderschap ik één zin kon samenvatten. Komt ie: Leiderschap is niets anders dan weten wie je bent en weten wat je wil en dat kunnen transformeren in voordeel voor anderen. Leiderschap heeft alles te maken met weten welke koers jij jezelf, je leven, je gezin of je bedrijf wilt laten varen. En misschien nog wel belangrijker, waarom je dat wilt. Als je dat kunt omzetten in voordeel voor anderen, dan zullen mensen met je meegaan. Puur en alleen omdat zij daar zelf baat bij hebben. Een mooie metafoor voor dit fenomeen is het probleem met de luchtdruk in een vliegtuig. Wie moet je in dat geval als eerste het zuurstofmasker opzetten? We weten allemaal dat jij dat zelf bent, zo zijn we daar immers in getraind. We weten ook waarom dat zo is. Want als je zelf geen zuurstof hebt, kun je ook geen andere mensen helpen. Wat ik daarmee wil zeggen: bepaal eerst de koers voor jezelf en kijk daarna pas hoe je anderen op hun koers kunt brengen. Leiderschap is veel meer dan ‘fompen’, zoals ik dat altijd noem. Oftewel topdown sturen op resultaat, procedures en gedrag. Mensen willen wel veranderen, maar willen niet veranderd worden. Leidinggevenden moeten er dus voor zorgen dat mensen bottom up in hun energie komen. Met die energie kun je samen een mooie koers gaan varen.”

Hoe kom je tot deze wijsheid?
“Ik ben een jaar of twintig bezig geweest met het stalken van verschillende goeroes. Ik las veel boeken en luisterde naar cassettebandjes waar een heleboel wijze mensen dingen op riepen. Ik ben van origine informatieanalist en zag daarin de rode draden; pareltjes en paden die leiden tot persoonlijke effectiviteit of succes en teameffectiviteit of succes. Vervolgens heb ik daar zelf een visie op ontwikkeld. Ik ben dus eigenlijk een soort vergaarbak van een heel stel wijze goeroes met daaroverheen een eigen sausje.”

Wie zijn die goeroes?
“Ik heb het dan over Stephen Covey, Tom Peters, Marshall Goldsmith en Robert Cialdini. Overigens zijn er heel veel mensen die ik ‘hoog heb zitten’. Ik kijk niet alleen naar inhoud, maar ook naar vorm. Omdat ik op de bühne sta, kijk ik ook naar mensen die op mij dusdanig indruk hebben gemaakt dat ik weken of maanden later nog kan reproduceren waar het over ging. Naast de inhoud is ook dat een belangrijk aspect van leiderschap: in hoeverre kun jij jouw missie op andere mensen overbrengen.”

 “people don’t care about how much you know, until they know how much you care”

Wat maakt iemand tot een goede leider?
“Dat gaat om twee dingen. Het eerste is persoonlijk leiderschap. Goede leiders zijn in staat anderen met hun passie te inspireren. Je moet zelf de juiste energie hebben om het te kunnen overdragen. Ik heb ontdekt dat een deel van mijn succes op de bühne simpelweg voortkomt uit het feit dat mensen genieten van hoe ik sta te genieten. Het tweede is dat goede leiders in staat zijn om anderen te laten groeien. Vergelijk het met dat Insights Discovery voor jou een katalysator kan zijn om het beste uit je leven te halen. Een geniaal citaat: ‘People don’t care about how much you know, until they know how much you care’. Als mensen ervaren dat ze door jouw aanwezigheid groeien en in hun kracht komen, dan ben je een goede leidinggevende. Als je dat dan ook nog kunt koppelen aan de doelen die je hebt voor de organisatie, dan ben je spekkoper. Je hebt dan blije mensen, die hard voor jou willen werken omdat je ook waardevol voor hun leven bent.”

Wat is authentiek leiderschap?
“Ik vertelde over het principe dat een deel van de inspiratie die ik afgeef eruit voortkomt dat ik het zo naar mijn zin heb op de bühne. Ik ben vroeger veel gecoacht en volgde een MD-traject in de sales. Ik had affiniteit met communiceren en heb het geschopt tot commercieel manager. Totdat ik ontdekte dat ik daar volledig op leegliep. Dan ben je 29 jaar, heb je een prachtig salaris en een mooie auto, maar je zit vol met energielekken. De welbekende batterijwet treedt dan op. Als de werkweek je meer energie kost dan oplevert, dan raak je op. Ik rende keihard op een pad dat niet bij me paste. Met behulp van vergelijkbare instrumenten als Insights Discovery kwam ik erachter dat ik wel kan verkopen, maar dat ik geen verkoper ben. Pas toen ik op de bühne terecht kwam – en langzaam in de rol van trainer/spreker groeide – kwam ik erachter dat ik van dezelfde competenties in een compleet andere vorm w