arrow-left-lightarrow-leftarrow-right-lightarrow-rightarrow-thin-left arrow-thin-right browser-search cup heart indicator laptop layers layout-4boxes layout-sideleft mail-heart mail map-pin mixer mouse nav paintbucket pencil-ruler phone picture play video
Insights On Topic

Gertjan van der Linden – Bondscoach Rolstoelbasketbal

Tekst: Maurien Moller & Harrold Waaijer

Is het bouwen van High Performing Teams een kunst of een vak? En wat kunnen we leren van de topsport? Insights Discovery Practitioners Maurien Møller en Harold Waaijer gingen het gesprek aan met een aantal Nederlandse topcoaches. Het resultaat? Een serie inspirerende interviews over de succesfactoren én valkuilen van een High Performing Team.

IS HET BOUWEN VAN EEN HIGH PERFORMING TEAM EEN KUNST OF EEN VAK? Een vak dat eindigt in een kunstwerk! Het onderscheid tussen een performing team en een high performing team heeft alles te maken met het eindresultaat. Haal je Goud of doe je dat niet.

WELKE TECHNIEKEN EN KENNIS PAS JE TOE ALS HET GAAT OM ASPECTEN ALS GROEPSDYNAMIEK, TEAMBUILDING EN MENTAL TRAINING? Wij maken gebruik van Smipe als communicatiemiddel onderling. Vanuit daar kijken we verder om meer verantwoordelijkheden en bevoegdheden aan de leiders te geven. Daarbij houden we vast aan het 80-20 model: 80% wordt door het team zelf geregeld en 20% moet vanuit mij als coach geregeld en beslist worden.

WANNEER EN HOE PAS JE DEZE TECHNIEKEN EN METHODEN TOE? Het gehele jaar door werken wij met dit programma en hebben we zowel leider- als team- sessies. We doen dit veel op stages maar ook tijdens de dagelijkse trainingsmomenten.

‘80% WORDT DOOR HET TEAM ZELF GEREGELD EN 20% MOET VANUIT MIJ ALS COACH GEREGELD EN BESLIST WORDEN’

HOE OEFEN JE FEEDBACK GEVEN EN ONTVANGEN BIJ JE ATLETEN? Ook dit komt aan bod tijdens diezelfde Smipe-sessies. Maar ook tijdens de sportspecifieke trainingen komt dit met regelmaat aan de orde. Ik sta hier heel bewust bij stil in mijn manier van coaching en doe dit vooral op gevoel en zo natuurlijk mogelijk. Dat neemt niet weg dat ik ook in staat ben om bepaalde, soms vervelende, situaties bewust te creëren op het moment dat ik dat nodig acht.

IN WELKE MATE LAAT JE DE “I” IN HET TEAM TOE? IN HOEVERRE STA JE ALS COACH DE INDIVIDUELE BELANGEN TOE TEN OPZICHTE VAN HET GROEPSBELANG? WAAR LIGT DE GRENS? Een concrete grens vind ik vooraf moeilijk vast te stellen. Dit is afhankelijk van de specifieke situatie. Het mag echter nooit de normen en waarden van het team beschadigen.

HOUD JE BIJ HET SAMENSTELLEN VAN JE TEAM REKENING MET DE VERSCHILLENDE PERSOONLIJKHEDEN? DENK BIJVOORBEELD AAN EEN MEER INTROVERTE OF JUIST EXTRAVERTE VOORKEUR. Ik ben een coach die eigenlijk overal naar kijkt. Ik kijk naar diverse persoonlijkheden, maar moet ook rekening houden met de diversiteit aan handicaps. Ik heb daar elke keer weer een fantastische uitdaging aan. Kortom: ik houd daar zeker rekening mee, maar het is nooit de doorslaggevende factor.

‘IK KIJK NAAR DIVERSE PERSOONLIJKHEDEN, MAAR MOET OOK REKENING HOUDEN MET DE DIVERSITEIT AAN HANDICAPS. IK HEB DAAR ELKE KEER WEER EEN FANTASTISCHE UITDAGING AAN’

WAT IS DE ROL VAN DE MEEST SUCCESVOLLE ATLEET IN EEN TEAM? IS DAT VAAK OOK AUTOMATISCH DE LEIDER BINNEN HET TEAM? Niet altijd. Op dit moment is het bij ons zeker niet de meest talentvolle speelster. Ik heb gekeken naar hoe mijn aanvoerster momenteel in de groep staat en om die reden voor haar gekozen. Ze heeft een vrij dominante rol in het team. Ik probeer daar enerzijds gebruik van te maken en haar anderzijds te stimuleren om meer open te staan voor anderen.

HOE WERK JE AAN VORMBEHOUD? HOE ZORG JE ERVOOR DAT SPORTERS TOPPRESTATIES BLIJVEN LEVEREN, ZONDER GEESTELIJKE OF FYSIEKE “BURN-OUT”? Ook om deze reden zorg ik voor dagelijks contact. Op die manier kan ik op tijd bijsturen waar dat nodig en mogelijk