arrow-left-lightarrow-leftarrow-right-lightarrow-rightarrow-thin-left arrow-thin-right browser-search cup heart indicator laptop layers layout-4boxes layout-sideleft mail-heart mail map-pin mixer mouse nav paintbucket pencil-ruler phone picture play video
Insights On Topic

Kick-off: van zelfinzicht naar werkgeluk

Proeverij op sterrenniveau
Tekst: JUDITH NELEMANS | Beeld: HANS HOGERVORST

Van zelfinzicht naar werkgeluk. Het klinkt als een vanzelfsprekend, bijna moeiteloos traject. En als je rondloopt tijdens de kick-off van Insights On Topic over dit thema kom je in de verleiding te gaan denken dat het ook zo simpel is. Veel enthousiasme, vooral vrolijke gezichten en geanimeerde gesprekken. Maar wie even stil staat en beter luistert, hoort dat de verdieping wordt gezocht. En dat de verbinding wordt gevonden. Van zelfinzicht naar werkgeluk.

Insights On Topic is een jaarlijks terugkerend programma dat Insights practitioners samenbrengt rond een actueel thema op het gebied van Learning & Development. Het programma is gericht op het delen en optimaal benutten van de unieke kennis en expertise binnen het netwerk van Insights practitioners in de Benelux, dat inmiddels uit ruim 1.500 leden bestaat.

Het is dinsdag 21 maart, de eerste officiële lentedag. In de bossen rond het Brabantse Hilvarenbeek zijn ruim 120 Insights practitioners bij elkaar gekomen in de Hilvaria Studio’s voor de kick-off van Insights On Topic 2017: van zelfinzicht naar werkgeluk.

Het programma stemt alvast tot vrolijkheid: geen oeverloze luistersessies met lange verhalen, al dan niet met PowerPoint presentaties. Nee, er wordt een keur aan proeverijen voorgeschoteld, waarin je kennis kunt maken met de masterclasses en webinars die in de komende maanden rond dit thema worden aangeboden.

Stress – reset the mindset
De sfeer kan al niet meer stuk als het Vlaamse Klein Barnum van start gaat met het interactief theater ‘Stress – reset the mindset’. De acteurs, zelf Insights practitioners, verbeelden via sketches hoe mensen met verschillende voorkeuren op stress reageren én hoe zelfinzicht kan helpen een anti-stress vangnet te creëren. De zaal speelt een belangrijke rol; het is écht interactief theater. De lachsalvo’s zijn niet van de lucht en misschien wel het meest luid bij de meest confronterende sketches. Een buurman zegt me dat hij zich, ondanks al zijn ervaring, nu pas realiseert hoe hij Insights Discovery ook kan inzetten om stress te reduceren.

Proeven maar
En dan is het tijd om zelf op ontdekkingsreis te gaan. Er zijn 15 proeverijen waaruit ieder er twee kan kiezen, een vóór en een na de lunch. Het is een proeverij op niveau. Ruim een uur lang de diepte in. Het aanbod varieert en zowel de harde als zachte kant van het thema passeren de revue. Van leidinggeven voor gelukzoekers tot coachen op werkgeluk en loopbaanbegeleiding. Via werken met paarden als metafoor, je lichaam als instrument en een holistische kijk op werkgeluk tot de vraag of werkdruk en werkgeluk wel samengaan en wat de relatie is tussen geld en geluk. De overeenkomst tussen alle proeverijen? Grote betrokkenheid, concentratie op de gezichten, interactie aan elke tafel en enthousiasme in elke groep.

De diepte in
Zo staat Pieter Stenfert met zijn groep op de Deeper Discovery-mat met 72 archetypen. Met welk type voel je je het meest verbonden? Waar in je lichaam ervaar je dat? Welk archetype brengt je in de problemen? Deze stappen vormen de aanloop naar de cruciale vraag: welk archetype brengt je in flow? Met andere woorden, in welke rol bruisen we van energie en kunnen we alles moeiteloos aan? Pieter faciliteert op inspirerende wijze en nodigt iedereen uit om na te denken en na te voelen. Om de verhalen met elkaar te delen en tot nieuwe inzichten te komen over onze diepste drijfveren.

Pieter Stenfert: ’Deeper Discovery, de naam zegt het al, brengt mensen in contact met een diepere laag, het archetype. Het gaat verder dan Insights Discovery. Alsof je door een nóg scherpere lens naar de wereld en naar jezelf kijkt. Een prachtig instrument voor verdiept zelfinzicht en een grote stap richting meer werkgeluk.’

Werkgeluk en werkdruk
Philip Verzellenberg laat proeven aan zijn masterclass ‘Werkgeluk en werkdruk, gaat dat samen of niet?’ Op tafel ligt een grote ‘koerskaart’ naar meer geluk in je werk. Met allerlei vragen die iedereen in de groep beantwoordt: welk cijfer geef jij je werkgeluk? En waarom? Wanneer voelde je je voor het laatst gelukkig in je werk? En waar voelde je dat aan? Maar ook: wat bedreigt jouw werkgeluk? Er is veel herkenning; mensen zeggen blij te worden van elkaars geluksverhalen, want ‘dan realiseer je je weer waar je het voor doet’. Daar